Κορωνοϊός- Ισπανία: Η κυβέρνηση θα επαναπατρίσει 3.000 πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στο Μαρόκο

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 16:59
UPD:17:00
REUTERS/Juan Medina
A- A A+

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα βοηθήσει να επαναπατριστούν περίπου 3.000 Ισπανοί τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στο Μαρόκο μετά την αναστολή από τη χώρα αυτή όλων των πτήσεων από και προς την Ισπανία λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Η ισπανική κυβέρνηση θα επαναπατρίζει "πάντα" τους πολίτες της, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, απαντώντας σε ερώτηση που της έκαναν από τον ραδιοσταθμό Onda Cero σχετικά με την τύχη 3.000 Ισπανών οι οποίοι "φέρεται ότι βρίσκονται σε διακοπές στο Μαρόκο αυτήν την στιγμή".

Το Ραμπάτ αποφάσισε να αναστείλει από την Τρίτη τα μεσάνυχτα και μέχρι νεωτέρας όλες τις επιβατικές πτήσεις από και προς την Ισπανία και τη Γαλλία για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

"Αυτό δίνει ένα νέο παράδειγμα ότι πρέπει να δείχνουμε πάρα πολύ μεγάλη υπευθυνότητα όταν φεύγουμε για διακοπές αυτήν την στιγμή", συνέχισε η υπουργός.

Σήμερα υπάρχει τόση αβεβαιότητα στα σύνορα και όσον αφορά τις συνθήκες πρόσβασης στις άλλες χώρες που το καλύτερο είναι ακόμη να απέχουμε από τα ταξίδια. Αυτό είναι το πιο συνετό", πρόσθεσε. Η Γκονθάλεθ δεν διευκρίνισε ωστόσο τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η Μαδρίτη να επαναπατρίσει τους Ισπανούς τουρίστες.

Οι νέοι περιορισμοί επιβλήθηκαν από το Μαρόκο εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας των καθολικών, μιας περιόδου που σηματοδοτείται συνήθως από πολλά ταξίδια στην Ισπανία.

Φέτος στη χώρα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19. Ωστόσο τα ταξίδια στο εξωτερικό επιτρέπονται καθώς τα σύνορα δεν είναι κλειστά.

Το Μαρόκο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αφρική, με 13 εκατομμύρια καταγεγραμμένους επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή