Αλ. Χαρίτσης: Eν κρυπτώ προετοιμάζει η κυβέρνηση εδώ και μήνες τις προτάσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 15:54
UPD:15:56
Menelaos Myrillas / SOOC/
A- A A+

«Η κυβέρνηση προετοιμάζει εδώ και μήνες τις προτάσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης εν κρυπτώ, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου» δήλωσε σε συνέντευξή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στον «Στο Κόκκινο 105.5», αναφερόμενος στην χθεσινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης σημείωσε ότι «Καμία πολιτική δύναμη, κοινωνικός, οικονομικός και επαγγελματικός φορέας, δεν έλαβε γνώση για το πλήρες σχέδιο, που θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια».

«Το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ εκπόνησε την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική μέσω Περιφερειακών Αναπτυξιακών συνεδρίων σε όλη την χώρα, επιζητώντας την κριτική και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε. 

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δημιούργησε υπέρμετρες προσδοκίες στην κοινωνία, για να εξαγγείλει μόλις 180.000 θέσεις εργασίας σε βάθος εξαετίας, ενώ οι άνεργοι στην χώρα μας θα ξεπεράσουν το 1,3 εκατ. μέσα στο 2021».

«Η κυβέρνηση βάζει πολύ χαμηλά τον πήχη για το τι μπορεί να πετύχει με την αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων» σχολίασε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «είναι κρίσιμο να αξιοποιηθούν για την μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο παραγωγικό μοντέλο, με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και όρους ψηφιοποίησης της οικονομίας που θα τους περιλαμβάνει όλους».

«Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης έχουν αποκαλυφθεί με τα νομοσχέδια που έσπευσε  να περάσει εν μέσω πανδημίας» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπυξης, τα οποία «οδηγούν σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση βασικών δικλείδων προστασίας για το περιβάλλον, κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας για εμπόρους και νοικοκυριά και επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας με αυταρχισμό και καταστολή στα πανεπιστήμια». «Βάσει αυτών κρίνουμε την κυβέρνηση και όχι από τις βαρύγδουπες υποσχέσεις της» πρόσθεσε.

«Μετά τις γνωστές παλινωδίες, αντιφάσεις και εσωτερικές συγκρούσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μερικό άνοιγμα της αγοράς ώστε να κατευνάσει άρον - άρον την εύλογη κοινωνική δυσαρέσκεια» υπογράμμισε ο βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι «για να ανοίξει η αγορά λελογισμένα, με ασφάλεια και χωρίς πισωγυρίσματα, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας». «Η επιμονή της κυβέρνησης στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και έχει καταστροφικά αποτελέσματα και στην οικονομία» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή