Ισπανία: Η Καστίλλη & Λεόν ανέστειλε τους εμβολιασμούς με την AstraZeneca

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 13:07
UPD:13:09
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Η περιφέρεια της Καστίλλης & Λεόν ανέστειλε προσεκτικά τους εμβολιασμούς με την AstraZeneca. Η περιφερειακή κυβέρνηση έλαβε αυτήν την απόφαση εν αναμονή της νέας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων.

«Εφαρμόζοντας την αρχή της προφύλαξης», οι υγειονομικές αρχές της περιοχής αυτής «αποφάσισαν να διακόψουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης», αναφέρεται σε ανακοίνωση

«Το προληπτικό μέτρο εφαρμόζεται εν αναμονή της δημοσίευσης του πορίσματος...του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που συνέρχεται σήμερα».

Ο EMA, που πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 17.00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε χθες ότι συνεχίζεται η έρευνα σχετικά με το αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων που έχει αναφερθεί σε ορισμένες χώρες.

Στα μέσα του Μαρτίου, η Ισπανία είχε αναστείλει, μαζί με άλλες χώρες, την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, για να επαναλάβει την χρήση του λίγες ημέρες αργότερα, έπειτα από το πράσινο φως του EMA, που έκρινε ότι τα οφέλη του εμβολίου συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων και ότι η χρήση του είναι ασφαλής.

Οι υγειονομικές ισπανικές αρχές έχουν εγκρίνει την χορήγηση του εμβολίου σε άτομα 18 έως 65 ετών και για τους ακόμη ενεργούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής άνω των 65 ετών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από La Vanguardia, ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή