ΕΚΚ: Πρόγραμμα ενίσχυσης ανεύρεσης χώρων

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 21:00

Φωτογραφικό στιγμιότυπο (photo Tobias Henriksson) από το location scouting για την ταινία «Τhe Triangle of Sadness» του Ρούμπεν ‘Εστλουντ γυρίσματα της οποίας έγιναν και στην Ελλάδα.

A- A A+

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) θέτει σε εφαρμογή ένα σημαντικό πρόγραμμα-εργαλείο για την προσέλκυση και διευκόλυνση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Συγκεκριμένα: η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του ΕΚΚ επιμελήθηκε και εφαρμόζει το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ανεύρεσης Χώρων (Location Scouting Support), το οποίο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Απευθύνεται σε κινηματογραφικά και οπτικοακουστικά σχέδια ξένης πρωτοβουλίας, τα οποία ενδιαφέρονται να διενεργήσουν προκαταρκτικό location scouting στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθεί τις καλές διεθνείς πρακτικές σύμφωνα με τις οποίες, η οικονομική ενίσχυση σ’ αυτό το στάδιο της προ-παραγωγής αποτελεί σημαντικό εργαλείο προσέλκυσης καθώς η επιτόπια έρευνα αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα στην επιλογή μιας χώρας υποδοχής για γυρίσματα διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Το Πρόγραμμα και η φόρμα-αίτηση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΚΚ: https://bit.ly/3fUhht1 και στην ιστοσελίδα του HFC: https://bit.ly/320r5cF.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή