Πράξη χρηματοδότησης 1,5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αποχετευτικών έργων στου Παπάγου

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 10:23
UPD:10:29
A- A A+

Πράξη χρηματοδότησης για την υλοποίηση αποχετευτικών έργων στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, ύψους 1.5 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με τη γενική διευθύντρια Δ. Ασημάκη, στα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για υποέργο του μεγάλου έργου «Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές υψηλού κινδύνου πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής» που θα κατασκευαστεί με πόρους του Ταμείου, το οποίο μεταφέρθηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο ειδικό αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης εξήρε τη διαχρονική συμπαράσταση και υποστήριξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη δρομολόγηση και υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο.
Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι 

«Είχα τη χαρά και την ευκαιρία να συναντηθώ με την κα Ασημάκη, τη  γενική διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο διαχρονικά συμπαρίσταται και συμβάλλει έμπρακτα στη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  πρώτου και δεύτερου βαθμού. Εν προκειμένω μιλάμε για έργα αντιπλημμυρικά που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών, άρα αυτή η συμβολή του Ταμείου, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.  Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε-συνομολογήσαμε να δοθεί πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, για την κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει μέσα από συγκεκριμένες πράξεις και αποφάσεις,  ενισχύει  και να θωρακίζει αποτελεσματικότερα την ασφάλεια της Αττικής και των πολιτών της. Θέλω να ευχαριστήσω τη Γενική διευθύντρια του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κα Ασημάκη που με τον τρόπο αυτό δίνει τη μεγάλη δύναμη στο Ταμείο Παρακαταθηκών για την υποστήριξη αλλά και τον Πρόεδρο του Ταμείου Δ. Σταμάτη για τη συνολική συμβολή του σε όλη αυτή την προσπάθεια». 

Από την πλευρά της η κ. Ασημάκη δήλωσε ότι «Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαχρονικά είναι αρωγός στα θέματα ανάπτυξης της χώρας, ειδικότερα μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης A’ και B’ βαθμού. Βρισκόμαστε εδώ στην ευχάριστη θέση να συνομολογήσουμε με την Περιφέρεια, τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου επενδυτικού έργου, για τα αντιπλημμυρικά έργα του δήμου Παπάγου.

Όπως πάντα, είμαστε  άριστοι συνεργάτες με την Περιφέρεια και με τον Περιφερειάρχη τον κύριο Πατούλη και νιώθουμε περήφανοι και πολύ αισιόδοξοι μέσα σε αυτό το κλίμα των της εποχής που ζούμε,  γιατί συμβάλλουμε αμφότεροι με τον καλύτερο τρόπο στην ανάπτυξη της χώρας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας». 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή