Περιφέρεια Στ. Ελλάδας: 46 webinars στην «Πυξίδα» επαγγελματικής σταδιοδρομίας για μαθητές/τριες Λυκείου

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 23:28

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με τον αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας Κώστα Γαλάνη.

A- A A+

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αγκαλιάζει τη σχολική κοινότητα και ειδικά τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Δημιουργεί μια νέα «ΠΥΞΙΔΑ», για να τους φέρει κοντά σε ανθρώπους με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία, προερχόμενους κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς των εφήβων.

«Τι θα κάνω μετά το Λύκειο;»
«Ποια Σχολή να επιλέξω;»
«Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;»
«Κι αν δεν μου αρέσει αυτό που θα επιλέξω, τι θα κάνω;»

Απαντήσεις σε τέτοιους προβληματισμούς και όχι μόνο, φιλοδοξεί να δώσει η «ΠΥΞΙΔΑ», η νέα δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία παραμένει σε ανοιχτή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρουσιαστούν σε 14 ενότητες, 46 επαγγέλματα με ισάριθμους ομιλητές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές μας για:

  •     Τα βασικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους.
  •     Τα κίνητρα και τα ερεθίσματα που είχαν οι ίδιοι κατά την εφηβική τους ηλικία.
  •     Την καθημερινότητά τους με τις δυσκολίες και τις δημιουργικές τους δράσεις.
  •     Τις πιθανότερες και καλύτερες διαδρομές εξέλιξης.
  •     Τις σύγχρονες τάσεις και τις επιδράσεις των τεχνολογικών και άλλων εξελίξεων στο μέλλον του επαγγέλματός τους.  

Η διάρκεια των webinars θα είναι 30 λεπτά, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 19 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: www.pste.gov.gr/education.

«Η "ΠΥΞΙΔΑ", η νέα δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τη σκέψη των παιδιών, αλλά και των γονέων. Προσφέρει έγκυρη ενημέρωση πάνω σε βασικά επαγγελματικά μονοπάτια,  μέσα από την αυθεντική εμπειρία ανθρώπων που τα διανύουν με επαγγελματικό ήθος και επιτυχία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή