Παράταση για τις αιτήσεις του επιδόματος 400 ευρώ ζητούν οι επιστημονικοί φορείς

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 22:36
REUTERS/Regis Duvignau
A- A A+

Οι επιστημονικοί φορείς της χώρας με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη ζητούν να παραταθεί η προθεσμία υποβολής νέων αιτήσεων για τουςδικαιούχους του χορηγήματος των 400 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά τη έκδοση της νέας ΚΥΑ οικ. 907/7.4.2021 που τροποποιεί την υπ´ αρ. οικ. 5629/22/4.2.2021 ΚΥΑ και διευρύνει τους δικαιούχους του χορηγήματος των 400 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό ΟΑΕΔ, με δεδομένο

α) ότι χορηγεί μόλις 2 ημέρες προθεσμία υποβολής νέων αιτήσεων υπαγωγής στο ρυθμιστικό της πεδίο και

β) ότι δεν αποσαφηνίζει αν οι αρχικώς υποβληθείσες αιτήσεις που απορρίφθηκαν θα πρέπει να επαναϋποβληθούν ή όχι, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας απέστειλαν κοινή επιστολή στον υπουργό Εργασίας, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, με την οποία ζητούν:

1) να παραταθεί η προθεσμία υποβολής νέων αιτήσεων, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για τους δικαιούχους, καθώς η προθεσμία των δύο μόλις ημερών που δόθηκε είναι ασφυκτική και

2) να αποσαφηνιστεί ρητά ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση (η οποία δεν έχει γίνει δεκτή), δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση εκ νέου, καθώς η ΚΥΑ δεν περιέχει καμία σχετική ρητή πρόβλεψη (σε αντίθεση με το από 31.3.2021 Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, που ρητώς προέβλεπε ότι δεν θα απαιτείται νέα αίτηση από όσους έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις που απορρίφθηκαν).

3) να γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους για την αύξηση του προς καταβολή συνολικού ποσού εκ των αποθεματικών, την απάλειψη του κριτηρίου του οικογενειακού εισοδήματος και την αντικατάστασή του με το ατομικό και την επιλογή των δικαιούχων με εισοδηματικά κριτήρια όπως έχουν αποτυπωθεί από 22/12/2020 και 9/2/2021 προηγούμενες επιστολές τους».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή