«Καθαρίζει» τις παραλίες από αυθαίρετα και καταπατητές ο Δήμος Σαρωνικού

Διέταξε αυτοψία για παράνομη περίφραξη και αμμοληψία
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 16:47
UPD:20/04/2021 00:16

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο (φωτογραφία: www.saronikos.gr )

A- A A+

Στην αφαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών από τις παραλίες του Δήμου, προχωρά η δημοτική Αρχή του Σαρωνικού. Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου και οι συνεργάτες του, βρέθηκαν σήμερα στην παραλιακή ζώνη προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία σε καταπατημένους κοινόχρηστους χώρους και να υπάρξει παρέμβαση όπου χρειαστεί.

Η αρχή έγινε σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, το Πεύκο, στο 41ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, όπου διαπιστώθηκε πως ο ιδιώτης είχε αφαιρέσει από μόνος του το κιόσκι, τα ομπρελοκαθίσματα, καθώς και κάποια ταχύπλοα που χρησιμοποιεί για θαλάσσιες δραστηριότητες.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην παραλία Αγ.Νικολάου στην Ανάβυσσο, όπου σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή διαπιστώθηκε εκτεταμένη παραβίαση της δημόσιας έκτασης με τοποθέτηση αυθαίρετης περίφραξης, καθώς και μεγάλης κλίμακας αμμοληψία. Τα συνεργεία του Δήμου αφαίρεσαν την περίφραξη και ξεκίνησαν τις εργασίες προκειμένου να αποκαταστήσουν την παραλία στην κανονική μορφή της.

«Έχουμε αναλάβει ευρεία πρωτοβουλία για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού και η σημερινή ημέρα αποτελεί κλιμάκωση των ενεργειών μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Φιλίππου και συνέχισε: «Οι πολίτες έχουν συνταγματικό δικαίωμα να απολαμβάνουν ελεύθερες ακτές και για εμάς αυτό αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα και καθήκον. Οι συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες τους για τις καταπατημένες παραλίες, μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να αποδοθούν στους ίδιους τους πολίτες».

Και ο δήμαρχος Σαρωνικού καταλήγει: «Ύστερα από πιέσεις μας, αποσπάσαμε δεσμεύσεις από την ΕΤΑΔ ΑΕ ότι θα απομακρύνει τον καταπατητή από το τμήμα που διαχειρίζεται, φέτος το καλοκαίρι. Εμείς από την πλευρά μας διαφυλάττουμε το τμήμα που διαχειρίζεται ο Δήμος. Θα επανέλθουμε στον χώρο άμεσα».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή