Η Amazon εισβάλει και στην… κομμωτική

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 12:12
UPD:12:34
Amazon
A- A A+

Η Amazon επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητες. Μετά την απόφαση της να διεισδύσει στην τηλεοπτική βιομηχανία δημιουργώντας υπηρεσίες streaming, μετά την δημιουργία αρχικά μανάβικων και στην συνέχεια σουπερμάρκετ προηγμένων τεχνολογικά υπηρεσιών η Amazon διεισδύει στον τομέα των κέντρων περιποίησης. Ο εμπορικός ιντερνετικός γίγαντας ετοιμάζεται να ανοίξει ένα κομμωτήριο στο Λονδίνο.

Όπως και με τα σουπερμάρκετ της έτσι και με το κομμωτήριο η Amazon δεν προβάλλει τόσο το κομμάτι της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που θα παρέχουν αλλά τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα προσφέρει στους πελάτες της. Το κατάστημα διαθέτει συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας με τα οποία ο πελάτης μπορεί να βλέπει πώς θα είναι τα μαλλιά του σε διάφορα στυλ κουρέματος και διάφορες χρωματικές αποχρώσεις ώστε να επιλέξει αυτό που του αρέσει περισσότερο.

Οι πελάτες θα μπορούν όσο περιμένουν να εξυπηρετηθούν ή κατά την διάρκεια που κουρεύονται να εξερευνούν σε μια οθόνη τα διάφορα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα για να δουν αν τους ενδιαφέρει να αγοράσουν κάποιο από αυτά. Αν θέλουν κάποιο θα μπορούν να το παραγγείλουν επιτόπου σκανάροντας με το κινητό τους μέσω του site της Amazon. Όσον βρίσκονται μέσα στο κατάστημα θα μπορούν επίσης να βλέπουν κάποια ταινίας σε ένα tablet που θα τους δώσουν οι υπάλληλοι του καταστήματος. Τα στελέχη της Amazon υποστηρίζουν ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να δημιουργήσουν μια αλυσίδα κομμωτηρίων και δεν θα προχωρήσουν τουλάχιστον άμεσα σε ανάλογη κίνηση σε κάποια άλλη χώρα εκτός της Βρετανίας.

Προτεινόμενα για εσάς