«Μίλα» και σπάσε τη σιωπή : Το τραγούδι για το ελληνικό #MeToo

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 19:01
A- A A+

Ένα τραγούδι-σύνθημα κατά της βίας, με τίτλο «Μίλα», ερμηνεύει ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μάνος Τάκος.

Ο δημιουργός και ερμηνευτής του τραγουδιού, είπε ότι επηρεάστηκε από τις πρόσφατες καταγγελίες για άσκηση κάθε είδους βίας στον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου, που βγήκαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «πήρα έμπνευση και δημιούργησα το “Μίλα”, ένα τραγούδι που θα ήθελα να γίνει σύνθημα κατά της σεξουαλικής, λεκτικής και σωματικής βίας. Η οποιαδήποτε μορφή βίας είναι κατακριτέα, όταν και όπου εντοπίζεται. Πρέπει να μιλάμε».

ICON MUSIC RECORDS

Με «συμμάχους», τον Σπύρο Μπιμπίλα, τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και τον Σπύρο Θεοδόση, ο ερμηνευτής -μέσα από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Δεδεβέση και του Ιωσήφ Κοτσυφάκη, ένωσε τη φωνή του, με στόχο να «σπάσει» η σιωπή και να μιλήσουν τα θύματα.

Με το βίντεο κλιπ  «Μίλα», αναφέρει ο ερμηνευτής, «ήθελα να στείλω ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο και να στηρίξω το ελληνικό κίνημα του #MeToo! Κάπως έτσι, το πρώτο άτομο που προσέγγισα για “σύμμαχό” μου σε όλο αυτό το εγχείρημα, ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, με τον οποίο κάναμε την πρώτη επαφή, άκουσε το τραγούδι, διάβασε το σενάριο και αμέσως ενδιαφέρθηκε στο να συμμετάσχει. Στη συνέχεια είπαν το “ναι” ο Πέτρος Λαγούτης, η Μυρτώ Αλικάκη και ο Σπύρος Θεοδόσης».

Τρεις ιστορίες διαδραματίζονται στο βιντεοκλίπ -το οποίο θυμίζει ταινία μικρού μήκους, μ’ έναν κοινό παρονομαστή, τη βία,  και είναι αφιερωμένο στο ελληνικό #MeToo.

Προτεινόμενα για εσάς