Νέα Ζηλανδία: Ανέστειλε την ταξιδιωτική «φούσκα» με τη Δυτική Αυστραλία

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 23:54
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η Νέα Ζηλανδία ανέστειλε χθες Παρασκευή την ταξιδιωτική "φούσκα" με τη Δυτική Αυστραλία, μετά την εμφάνιση ενός κρούσματος covid-19 στην πολιτεία αυτή της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι περιορισμοί δεν αφορούν τις άλλες πολιτείες της Αυστραλίας, η οποία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι άνοιξε μια ταξιδιωτική "φούσκα" με τη Νέα Ζηλανδία, δύο χώρες που έχουν σε μεγάλο βαθμό θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού.

"Βάσει των πρωτοκόλλων μας σχετικά με τη φούσκα, τα ταξίδια μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Δυτικής Αυστραλίας ανεστάλησαν εν αναμονή νέας γνωμοδότησης της κυβέρνησης", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νεοζηλανδική κυβέρνηση.

Η απόφαση ελήφθη αφού οι αρχές της Δυτικής Αυστραλίας επεσήμαναν ότι επιβάλλουν τριήμερο lockdown στο Περθ και το Πιλ, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, καθώς ένας ταξιδιώτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Καραντίνα σε ξενοδοχείο

Η απόφαση για την επιβολή των περιορισμών αυτών ελήφθη "μετά την εμφάνιση κρούσματος σε πρόσωπο που είχε παραμείνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και ήταν ενεργό στην κοινότητα", εξήγησαν οι υγειονομικές αρχές της Δυτικής Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 50 ο οποίος αφού παρέμεινε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Περθ, επιβιβάστηκε σε πτήση για τη Μελβούρνη την Τετάρτη και νωρίς χθες Παρασκευή βρέθηκε θετικός στην covid-19.

"Ήταν σχεδόν 5 ημέρες στο Περθ και πρέπει να θεωρείται μολυσμένος", εξήγησε ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκόουαν.

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έθεσαν σε ισχύ στις 18 Απριλίου τη μεταξύ τους ταξιδιωτική "φούσκα", κάτι που σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε καραντίνα.

Πγηές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή