Ποδηλασία δρόμου: Δεύτερη θέση για την Ελ Λατίφ στη Φλάνδρα, χάλκινο μετάλλιο για το tandem των Σταμάτη/Μηλάκη

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2021 19:20
UPD:19:20
A- A A+

Η Κατερίνα Ελ Λατίφ και το νέο tandem των Γυναικών, αποτελούμενο από τις Ευγενία Σταμάτη/Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος), χάρισαν στην ελληνική ποδηλασία δρόμου τις πρώτες διεθνείς διακρίσεις στο 2021.

Η Ελ Λατίφ, στο πλαίσιο του Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα δρόμου κατηγορίας Τ2 με 1:26:00, ενώ οι Σταμάτη/Μηλάκη βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών με 2:09:30 στην κατηγορία B. 

Ακόμα, από ελληνικής πλευράς ο Αθανάσιος Συρμάς ήταν 5ος στην κατηγορία Η5, ενώ το tandem των Κωνσταντίνου Εφραίμ Τσαγκατάκη/Δημήτρη Σκιντζή (πιλότος) κατετάγη 7ο. 

Στην κατηγορία C2 ο Νίκος Παπαγγελής πήρε την 8η θέση, ενώ στις κατηγορίες C4 και C5, οι Νικόλαος Παπακυργιάκης και Θεόδωρος Χριστοδούλου κατέλαβαν την 10η και 13η θέση αντίστοιχα.

Το δίδυμο Νικόλαος Μανατάκης/Παναγιώτης Κολέτας (πιλότος) δεν μπόρεσε να τερματίσει, όπως και οι Φώτιος Βοριζανάκης (Τ2) και Αικατερίνη Σαράντη (Η4).

Από τις 6 έως τις 9 Μαΐου τα ελληνικά πεντάλ θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οστάνδης, τόσο στον αγώνα δρόμου όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Το 2017, στον αγώνα της Οστάνδης, η ελληνική ποδηλασία είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις