Ν. Παππάς: Το σχέδιο Μητσοτάκη-Πισσαρίδη προκρίνει να αφεθούν στο έλεος του Θεού οι ΜμΕ

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 12:33
UPD:12:35
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να διχάσει και να σπάσει το ευρύ μέτωπο συναντίληψης που διαμορφώθηκε, στην πορεία της πανδημίας, μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων για την ανάγκη ενός επεκτατικού προγράμματος στήριξης τόσο της ΜμΕ όσο και της εργασίας. Ενός μετώπου που αποτελεί κατάκτηση για τις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά αγκάθι για τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε σε συνέντευξή του, ο Νίκος Παππάς. 

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στο «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», σημείωσε ότι «το σχέδιο Μητσοτάκη-Πισσαρίδη προκρίνει να αφεθούν στο έλεος του Θεού οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, να συμπιεστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι μισθοί», καλώντας όλους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, επεσήμανε ότι αυτά θα δοθούν μέσω των τραπεζών, κάτι που σημαίνει τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειονότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ανέφερε πως «είναι βέβαιο ότι μαζί με το πλαίσιο των έργων που έχουν υποβληθεί στην Ε.Ε., η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποβάλει και προϋποθέσεις πολιτικής, για αυτό και κρατά το σχέδιο ως επτασφράγιστο μυστικό». Πρόσθεσε, δε, ότι «το Ταμείο αφορά τη χρηματοδότηση λίγων και εκλεκτών, στο όνομα των οποίων η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κλειδώνει μνημονιακού τύπου προαπαιτούμενα».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» την οριακή απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς «έρχεται σε αντίθεση με τη θέση που πήρε η ελληνική και η διεθνής επιστημονική κοινότητα απέναντι στους βάρβαρους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Συμπλήρωσε δε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Υπήρχε δρομολογημένη λύση από τη δική μας κυβέρνηση, για “μετρό και αρχαία”, αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε. Ούτε μετρό είχαμε τον Απρίλιο του 2021, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης ούτε αρχαία. Μόνο καθυστερήσεις και αποζημιώσεις στον εργολάβο».

Τέλος, για την εξέλιξη της προανακριτικής σημείωσε ότι «έχουμε μια διαδικασία απέναντι σε μία κυβέρνηση, η οποία τήρησε το Σύνταγμα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και εισέπραξε χρήματα από τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτός είναι και ο λόγος που μας εκδικούνται».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή