Προκλητικές κατηγορίες Ερντογάν κατά της Ελλάδας στην Μέρκελ

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 17:13
UPD:21:51
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την Ελλάδα κατηγόρησε για άλλη μία φορά για προκλητικές ενέργειες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτήν την φορά κατά την επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ. 

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα μαζί της, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες, σύμφωνα με το Anadolu. 

«Η Ελλάδα συνεχίζει την ανήθικη και παράνομη πρακτική της να πιέζει πίσω τους αιτούντες άσυλο στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά η Τουρκία διατηρεί τη μέτρια στάση της για να διατηρήσει τη θετική ατζέντα, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εξάλλου, προκλητικός εμφανίστηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, που επισκέπτεται ιδιωτικά ττην Θράκη. Ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα», διπλωματικές πηγές αναφέρουν τα εξής: 

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού» 
Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν,έφτασε νωρίς το απόγευμα στην Κομοτηνή, πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη

Φτάνοντας στην πόλη κατευθύνθηκε στο εκεί τουρκικό προξενείο όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο κ. Μουράτ Ομέρογλου και τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής, κ. Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Σε δήλωσή του μπροστά στο προξενείο ανέφερε πως «είμαστε στην Κομοτηνή, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, μετά την (επίσκεψη στη) Θεσσαλονίκη»,

Απόψε θα παραστεί σε ξενοδοχείο της πόλης σε Ιφτάρ (δείπνο) στο πλαίσιο του Ραμαζανιού, αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη και αργότερα το Διδυμότειχο απ όπου οδικώς θα επιστρέψει

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή