Μία ντροπαλή ταχυγλωσσίδα

Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 21:20

Taronga Ζοο Sydney

A- A A+

Ο ζωολογικός κήπος Taronga του Σίδνεϊ παρουσίασε μία σπάνια ταχυγλωσσίδα την Παρασκευή, που γεννήθηκε από τη μαμά Γκουνάι στη μονάδα αναπαραγωγής πριν από επτά μήνες.

Το ζωάκι, το δέκατο που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ, δεν έχει όνομα ακόμα, καθώς το φύλο του δεν έχει αναγνωριστεί, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος. Σε αυτό το στάδιο μόλις αρχίζει να μοιάζει με ένα μικρό echidna, επίσης γνωστό ως spiny anteaters.

Taronga Ζοο Sydney

H ταχυγλωσσίδα, ένα από τα δύο μόνο θηλαστικά ωοτοκίας, είναι δύσκολο να αναπαραχθεί σε ζωολογικό κήπο, καθώς έχει σύνθετα τελετουργικά ερωτοτροπίας, δήλωσε η Taronga Conservation Society της Αυστραλίας, η οποία διευθύνει τον ζωολογικό κήπο.

Taronga Ζοο Sydney

Είναι σπάνιο να βλέπουμε τις νεογέννητες ταχυγλωσσίδες καθώς περνούν τους πρώτους μήνες της ζωής τους σε ένα βαθύ λαγούμι που φτιάχνουν οι μητέρες τους. 

«Το μικρό ζωάκι είναι ακόμα αρκετά ντροπαλό και περνά τον περισσότερο χρόνο του μαθαίνοντας τι κάνουν οι ταχυγλωσσίδες όπως το σκάψιμο και η αναζήτηση τροφής», δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή