«Πρόστιμο» στα θερινά σινεμά

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 05:01
A- A A+

Λίγους μήνες μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της ψηφιακής προβολής του, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος «Meet the Neighbors» του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη βγαίνει από την «υποχρεωτική καραντίνα» και συναντάει το κοινό του, στα θερινά σινεμά.

Σε διανομή της Danaos Films, η ελληνική δημιουργία -που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα- πρόκειται να βρεθεί στις μαρκίζες την πρώτη κιόλας εβδομάδα επαναλειτουργίας των κινηματογράφων.   Ο  υπεύθυνος της εταιρείας,  Ηλίας Γεωργόπουλος αναφέρει: «Το “Πρόστιμο” είναι μια ταινία που μας έκανε εντύπωση, από την πρώτη στιγμή που την είδαμε. Η αμεσότητά της, ο ρυθμός κι οι φοβεροί χαρακτήρες της, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κινηματογραφικό μείγμα. Η Danaos Films στηρίζει και πιστεύει στην καλή ελληνική ταινία, κι είμαστε σίγουροι  ότι η έξοδός της, νωρίς το καλοκαίρι, θα αποτελέσει το ιδανικό ξεκίνημα για την επιστροφή του κόσμου στους κινηματογράφους».

Ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης και η παραγωγός Μαρία Καραγιάννη

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν οι Μπόγρης και Πάνος Τράγος, οι οποίοι μας συστήνουν σε έναν μοντέρνο υπόκοσμο, όπου συνυπάρχουν μπράβοι, η νεο-νουάρ αισθητική κι ένας ήρωας που φλερτάρει με την απόλυτη αποτυχία. Πρόκειται για έναν μικροαπατεώνα με ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, τα οποία των υποχρεώνουν να πάρει μια απόφαση -να συνεργαστεί με το οργανωμένο έγκλημα κι έτσι να ξεπληρώσει τα χρέη του, αλλά να είναι δέσμιος των γκάνγκστερ, ή να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να ρισκάρει τη ζωή του; Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να πληρώσει το «Πρόστιμο»...

FOKIONBOGRIS

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Άγγελος Αναστασίου (Θύτης), Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Όμηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης.

Με δική του δήλωση, ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης επισημαίνει την εμπιστοσύνη του στη μεγάλη οθόνη: «Το “Πρόστιμο” είναι μια από αυτές τις ταινίες που είχαν την ατυχία να ολοκληρωθούν το 2020. Σχεδιάζαμε να σας συναντήσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο Νοέμβριο, πράγμα που δεν συνέβη λόγω των συνθηκών. Παρ’ όλη τη ζήτηση για διαδικτυακή προβολή της ταινίας, αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι το άνοιγμα των κινηματογράφων. Η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη, εμείς όμως δεσμευόμαστε να σας συναντήσουμε την πρώτη μέρα του ανοίγματος, με την κυκλοφορία της ταινίας μας, και με οποιεσδήποτε συνθήκες».

Από τη μεριά της,  η παραγωγός Μαρία Καραγιάννη υπογραμμίζει την ανάγκη για επιστροφή στα σινεμά: «Το αν θα επιστρέψει το κοινό στις αίθουσες μετά την πανδημία είναι, φυσικά, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Ωστόσο, νομίζω ότι μετά από 6 μήνες εγκλεισμού, έχουμε όλοι ανάγκη να ξαναδιεκδικήσουμε τη ζωή μας με φυσική παρουσία, με όποιον περιορισμό, κι η ανάγκη αυτή είναι μεγαλύτερη από τνο φόβο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην προβολή του “Πρόστιμο” στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν τόσο θερμή, που μας έκανε να νιώσουμε ότι το χρωστάμε αυτό το ραντεβού. Το μόνο που θέλαμε οπωσδήποτε είναι να γίνει με φυσική παρουσία. Από τη στιγμή που θα δοθεί αυτή η δυνατότητα, δεν θέλαμε να το αναβάλλουμε περαιτέρω. Θα τα πούμε στις αίθουσες».

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς