ΠΟΕΕΤ: Με ΦΕΚ η αναστολή σύμβασης Μαΐου για όσους έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 12:27
UPD:12:29
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Ξεκαθαρίζει  το τοπίο γύρω από τις αναστολές συμβάσεων για τον μήνα Μάιο με το ΦΕΚ με αριθμό τεύχους Β΄2012 /14.5.2021 που εκδόθηκε την Παρασκευή 14.5.2021, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, καθώς θα υπάρχει αναστολή σύμβασης για τον μήνα Μάιο για όλους όσους έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης. 

Συγκεκριμένα, σημειώνει η ΠΟΕΕΤ, στο κεφ Β΄ άρθρο 1 παράγραφος  γ, ξεκαθαρίζεται πως όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, βάση του άρθρου 8 του νόμου 1346/1983 σε συνδυασμό με τους σχετικούς όρους της Κ.Σ.Σ.Ε. που είναι σε ισχύ, οι εργοδότες μπορούν να τους δηλώσουν σε αναστολή σύμβασης.

«Εν μέρει η εξέλιξη αυτή μας αφήνει ικανοποιημένους καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν επαναλειτουργήσει ακόμη. Ακόμα λοιπόν ένα αίτημα της Ομοσπονδίας μας και των σωματείων μας εν μέρει ικανοποιείται. Θα περιμέναμε όμως μια πιο συλλογική ρύθμιση όπως άλλωστε ήταν ολοκληρωμένο το αίτημα μας στο υπουργείο εργασίας», δηλώνει η ΠΟΕΕΤ. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει: 

«Από το εν λόγω ΦΕΚ απουσιάζει το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης από τους εργαζόμενους επομένως θα πρέπει οι εργοδότες να θέσουν το προσωπικό σε αναστολή επαναλαμβάνουμε όλων όσων έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης». 

Επίσης, συμπληρώνει η ΠΟΕΕΤ,  «απουσιάζει σχετική ρύθμιση και για τον μήνα Ιούνιο και φυσικά περιμένουμε  και συνεχίζουμε να πιέζουμε και για τους συναδέλφους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης .

Στην πράξη λοιπόν αποδεικνύεται πως οι πιέσεις που ασκεί η Ομοσπονδία μας μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας σε όλη τη χώρα αποδίδει καρπούς». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή