Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής για αλλοίωση πρακτικών κατέθεσε ο Ν. Παππάς

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 14:13
UPD:15:02
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο, και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελέτση.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς εγκαλεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί sms. Ο κ. Παππάς με τη μήνυσή του, αποδίδει στον κ. Κελέτση, τα αδικήματα, της ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία, σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, η παρανομία να γίνει καθημερινότητα. Καταθέσαμε, λοιπόν, μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής, κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει στα πρακτικά, λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό. Και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα: Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν».

Ενώ και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε ότι «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου, που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η Επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση, όταν μάλιστα είναι ένορκη, είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος. Και όποιος το παραβιάζει, διαπράττει ποινικά αδικήματα. Και αυτά θα ελέγξει η δικαιοσύνη». 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή