Ακάρ: Δεν θέλει «μπλέξιμο» ΕΕ και ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά

Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 17:58
via REUTERS/TURKISH DEFENCE MINISTRY

Turkish Defence Minister Hulusi Akar speaks during an interview with Reuters in Ankara, Turkey, October 23, 2019. Turkish Defence Ministry/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE?

A- A A+

Για άλλη μία φορά επιτέθηκε ατά της Ελλάδας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ με τους γνωστούς ισχυρισμούς  ότι με τις ενέργειες και τη ρητορική της η χώρα μας σαμποτάρει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με την Τουρκία,  λέγοντας ότι ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος.

 Επίσης, συνέστησε στην Ελλάδα να μην προσπαθήσει να μετατρέψει τα ελληνοτουρκικά θέματα, σε θέματα Τουρκίας-ΗΠΑ- Τουρκίας ΕΕ και Τουρκίας-ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, δήλωσε ακόμη πως η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει επεκτατική πολιτική και όχι η Τουρκία, αρνήθηκε ότι η χώρα του διέπραξε οποιαδήποτε γενοκτονία, ούτε Αρμενική ούτε Ελληνική, λέγοντας ότι το τουρκικό έθνος έχει καθαρό μέτωπο και καθαρή ιστορία.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Τούρκος ΥΕΘΑ όταν συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ, και Διοικητές των όπλων, επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του Πολλαπλών Χρήσεων Επιθετικού Αμφίβιου σκάφους Αναντολού που γίνονται στα Ναυπηγεία Σεντέφ στην Κωνσταντινούπολη.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή