Αναφορά Αυγενάκη σε δικαστικές Αρχές και υπουργό Δικαιοσύνης για «παραπλάνηση και υπονόμευση θεσμών» από την ΕΟΚ

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 15:46
UPD:15:53
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Αναφορά-καταγγελία προς το τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με κοινοποίηση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης καταγγέλλει παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών, μέσω εικονικών αντιδικιών σωματείων του μπάσκετ σε συμπαιγνία με την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης υπό την προεδρία του Γιώργου Βασιλακόπουλου, για έκδοση προσωρινών διαταγών συμμετοχής των σωματείων στις εκλογές της ΕΟΚ, παρότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4726/2020.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογραμμίζει πως «σωματεία που δεν πληρούν τους όρους του νόμου 4726/2020 και επομένως δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν με δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες αρχαιρεσίες, σε συμπαιγνία με την ως άνω αθλητική Ομοσπονδία (ΕΟΚ), προσφεύγουν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ακολουθώντας τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων».

Και συνεχίζει: «Επικαλούνται ότι στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, δυνάμει απόφασης αναρμόδιου κατά το καταστατικό της Ομοσπονδίας οργάνου της και συγκεκριμένα δυνάμει απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και όχι του αποκλειστικά αρμόδιου Διοικητικού Συμβουλίου της και αφού  ζητούν την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της κατά το καταστατικό αναρμόδιας Εκτελεστικής Επιτροπής, ζητούν επιπλέον και την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία επιτρέπει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο των επικείμενων αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας».

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «η συζήτηση των σχετικών αιτημάτων περί εκδόσεως προσωρινής διαταγής διεξάγεται με όρους εικονικής αντιδικίας μεταξύ των αιτούντων σωματείων και της "αντιδίκου" τους αθλητικής Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα να εκδίδονται προσωρινές διαταγές, που -καταστρατηγώντας τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας- αλλοιώνουν και νοθεύουν την εκλογική διαδικασία».

Ο κ. Αυγενάκης αποφαίνεται ότι «αυτές οι μεθοδεύσεις κατατείνουν σε καταστρατήγηση δικονομικών, ουσιαστικών και καταστατικών διατάξεων και σε  κατάχρηση του θεσμού της παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας».

Και καταλήγει: «Αισθάνθηκα  την ανάγκη να αναδείξω και να καταγγείλω  μία κατάσταση που υπονομεύει την αξιοπιστία των θεσμών, λοιδορώντας ένα νομικό πλαίσιο που αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των αθλητικών ομοσπονδιών και εφαρμόστηκε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία και διαφάνεια στις  αρχαιρεσίες, που  ανέδειξαν τις νέες διοικήσεις τους».

 

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις