Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα κερδίζει τα συγχαρητήρια της Ευρώπης  

Δεν υπάρχει θέμα «ρεβάνς» σε σχέση με την Τουρκία
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 11:52
UPD:11:59
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Χθες είχαμε μία σημαντική εκδήλωση στην Αθήνα. Η ευρωπαϊκή ηγεσία γιόρτασε μαζί μας τα 40 χρόνια της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η Ελλάδα δέχθηκε πάρα πολλά συγχαρητήρια για το πρόγραμμα εμβολιασμού και την εθνική πρόταση για το Πακέτο Ανάκαμψης, ενώ σήμερα παρουσιάζεται από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, μία άλλη ελληνική πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ 1 και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ζάππειο, ότι το 2015 αποτέλεσε σκοτεινό διάλειμμα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι πράγματι τότε φτάσαμε στα όρια της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία που είχε διαπραγματευτεί ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς της ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων. 

Πρόσθεσε επίσης ότι η παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης είναι εθνικός στόχος, για την εξυπηρέτηση του οποίου τρεις διαφορετικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες με τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις αποφάσισαν να επιβάλουν πολύ σκληρά μέτρα στα χρόνια της κρίσης.

Τέλος, σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει το θέμα της «ρεβάνς», καθώς όσα είχε δηλώσει ο κ. Δένδιας στην Άγκυρα αποτελούν πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Σημείωσε ακόμη ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μην διακινδυνεύσει η εικόνα της ως χώρας που ανοίγει τις πόρτες της φιλόξενα ακόμη και σε αυτούς που διαφωνεί και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σέβεται διαχρονικά τα δικαιώματα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή