Γκάβιν Μακλάουντ: Πέθανε ο καπετάνιος του «πλοίου της αγάπης»

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 16:50
/
A- A A+

Ο θεατρικός, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Γκάβιν Μακλάουντ, που είχε ενσαρκώσει τον μόνιμα χαμογελαστό πλοίαρχο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά των δεκαετιών του 1970 και 1980 «Το πλοίο της αγάπης», πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Ο Γκάβιν Μακλάουντ, που έπαιζε κυρίως δεύτερους ρόλους, έγινε μάλλον απρόσμενα διάσημος ενσαρκώνοντας τον πλοίαρχο Στούμπινγκ στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess, οι επιβάτες του οποίου, ενίοτε αστέρες του διαμετρήματος του Τζιν Κέλι, μπλέκονταν μόνιμα σε ρομαντικές ή αλλόκοτες περιπέτειες.

Η τηλεοπτική σειρά κράτησε 11 σεζόν κι ενέπνευσε διάφορες ταινίες. «Οι κριτικοί την απεχθάνονταν, τη χαρακτήριζαν αποβλακωτική τηλεόραση», είχε αναφέρει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του, το 2013.

Ο Γκάβιν Μακλάουντ, που  είχε ερμηνεύσει ακόμη τον ρόλο του σαρκαστικού, ετοιμόλογου συντάκτη ειδήσεων στην κωμική τηλεοπτική σειρά «The Mary Tyler Moore Show» της δεκαετίας του 1970, που θεωρείται κλασική, έδινε μάχη με τον αλκοολισμό για μεγάλο μέρος της καριέρας του. Είχε τέσσερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, που τερματίστηκε με διαζύγιο, και τρία θετά από τον δεύτερο.

Προτεινόμενα για εσάς