Δέσμευση του Αφγανού πρέσβη για συνεργασία στις επιστροφές παράτυπων μεταναστών

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 00:10
UPD:00:15
facebook.com
A- A A+

Οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας της Πρεσβείας του Αφγανιστάν με τις Ελληνικές Υπηρεσίες και Αρχές σε θέματα μετανάστευσης, συζητήθηκε κατα την συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη με τον πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, κ. Mirwais Samadi.

Ο κ. Samadi επιβεβαίωσε την πλήρη δέσμευση της αφγανικής πλευράς, όπως αποτυπώνεται και στην πρόσφατα υιοθετηθείσα Κοινή Δήλωση (Joint Declaration) μεταξύ ΕΕ και Αφγανιστάν, για την διευκόλυνση των επιστροφών όσων Αφγανών πολιτών δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργασθούν από κοινού για την ενίσχυση των επιστροφών, εθελούσιων και αναγκαστικών, καθώς και για τη βελτίωση της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρώνονται απρόσκοπτα οι απαιτούμενες διαδικασίες ταυτοποίησης από την Αφγανική Πρεσβεία.

FACEBOOK.COM

Στο πλαίσιο αυτό, οι κ.κ. Μηταράκης και Samadi συμφώνησαν στην πραγματοποίηση τεχνικών συναντήσεων για την εξέταση ειδικότερων ζητημάτων συνεργασίας καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας σύναψης σχετικής διμερούς συμφωνίας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την προώθηση ενημερωτικής εκστρατείας που θα αποθαρρύνει επίδοξους μετανάστες από το να καταφεύγουν σε δίκτυα λαθροδιακινητών και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους στην προσπάθεια να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη.

Επί τάπητος τέθηκε και η πολιτική κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή