Τζόντι Φόστερ: Το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Καννών

Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 09:02
REUTERS/Mario Anzuoni
A- A A+
Φέτος, στο Φεστιβάλ Καννών που ξεκινά στις 6 και ολοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου,  είναι η σειρά της 58χρονης Τζόντι Φόστερ ν' αποτελέσει το τιμώμενο πρόσωπο της τελετής έναρξης και να παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα της 74ης διοργάνωσης.
 
Η Τζόντι Φόστερ βρέθηκε για πρώτη φορά στο Παλέ Κρουαζέτ το 1976. Ήταν 13 χρόνων, συμμετείχε στον «Ταξιτζή» του Σκορσέζε που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα. Σαράντα πέντε χρόνια αργότερα, επιστρέφει για έναν ακόμα Χρυσό Φοίνικα. «Οι Κάννες είναι ένα Φεστιβάλ στο οποίο χρωστάω πολλά. Με κολακεύει που με σκέφτηκαν. Είναι για μένα μεγάλη τιμή να μπορέσω να μοιραστώ λίγα λόγια σοφίας, ή να αφηγηθώ μια-δυο περιπέτειες, στη νέα γενιά δημιουργών», δήλωσε η Φόστερ.
 
«Η Τζόντι δεν παύει να επανεφευρίσκει τον εαυτό της. Αμφισβητεί με το διαπεραστικό βλέμμα της, μαθαίνει από τους άλλους κι είναι πρόθυμη να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις της για να διαμορφώσει μια νέα ηθική. Να κάνει το δίκαιο. Μια ιδέα που προσπαθεί να ακολουθεί στις αποφάσεις της ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και που την καθιστά τόσο πολύτιμη, σ' αυτούς τους περίπλοκους καιρούς. Θα την τιμήσουμε με ζεστασιά και θαυμασμό!» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό.

Προτεινόμενα για εσάς