Διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων στο Καλοχώρι

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 22:16
UPD:22:19
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Με μία σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών και καταγραφή της βιοποικιλότητας, μίνι ξεναγήσεις, ποδηλατοπορεία και περίπατο στη φύση θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου 2021, σε ένα διήμερο που οργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, την περιβαλλοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, τη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα και την περιβαλλοντική οργάνωση iSea στο Καλοχώρι.

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η «αποκατάσταση των οικοσυστημάτων». Στην περιοχή του Καλοχωρίου συναντά κανείς πολύτιμα προστατευόμενα οικοσυστήματα που έχουν ανάγκη από την φροντίδα και την προσοχή όλων μας για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

Οι δράσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός των επισκεπτών, οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, καλούνται να τηρούν τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά της εξάπλωσης της COVID-19. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό, καπέλα, αντιηλιακό, και ενδυμασία κατάλληλη για τις καιρικές συνθήκες. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι επισκέπτες μπορούν να προσέρχονται από τις 9:30 και μετά στο σημείο υποδοχής του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, στο Πάρκο Κερκύρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 5 Ιουνίου:

18:00: Διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος iNaturalist: ένα νέο εργαλείο μεγάλης κλίμακας για τη συλλογή δεδομένων βιοποικιλότητας στην Ελλάδα.

Κυριακή 6 Ιουνίου
9:30 - 13:30:
Παρακολούθηση πουλιών και μίνι ξεναγήσεις στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου - Πάρκο Κερκύρας/Κόκκινος Δρόμος
9:30 - 13:30: Ενημέρωση επισκεπτών στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων
9:30 - 12:00: Ποδηλατοπορεία 28 km. Εκκίνηση: Πάρκο Κερκύρας/Κόκκινος Δρόμος
10:00 - 11:00: Πεζοπορία 60 min στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού. Εκκίνηση: Διασταύρωση παράκτιου αναχώματος/ιστός σημαίας
11:00: Απελευθέρωση πουλιών στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή