Βουλευτές ΚΙΝΑΛ: Να συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για συζήτηση ΕΣΚΕ 2021-2027

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 12:44
UPD:12:46
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, προκειμένου να συζητηθεί η «Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική ΄Ένταξη και Συνοχή για την αντιμετώπιση της φτώχειας», ζητούν επτά βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Βασίλη Οικονόμου, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επισημαίνουν ότι «ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος ΕΣΚΕ 2014-2020 (ν+2),η Ελλάδα οφείλει να υποβάλει νέα «Eθνική στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την αντιμετώπιση της φτώχειας» που θα αφορά την επικείμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027».

«Δεδομένης της σημασίας της ΕΣΚΕ 2021-2027 για την ενίσχυση της αναδιανεμητικής ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί επιβεβλημένη την αναλυτική αποτίμηση της Εθνικής στρατηγικής που ολοκληρώνεται και την διεξαγωγή συζήτησης για την περιγραφή του πλαισίου των θεσμικών και πολιτικών προτεραιοτήτων της νέας ΕΣΚΕ», υπογραμμίζουν.

Την επιστολή υπογράφουν ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με τους βουλευτές Γιώργο Μουλκιώτη, Ανδρέα Πουλά, Γιώργο Φραγγίδη, Μπουρχάν Μπαράν, Μιχάλη Κατρίνη και Κώστα Σκανδαλίδη.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή