Ντοκιμαντέρ για τη σύλληψη και φυλάκιση του ράπερ Α$AP Rocky

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 16:19
UPD:16:27
A- A A+

Το καλοκαίρι του 2019, ο Α$AP Rocky συνελήφθη και κατηγορήθηκε για επίθεση στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία και τώρα ο ράπερ κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τον χρόνο που πέρασε σε  φυλακή της σκανδιναβικής χώρας.

Με τίτλο «Stockholm Syndrome» (Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης) και σε σκηνοθεσία της κινηματογραφικής κολεκτίβας The Architects, το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Φεστιβάλ, «το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη μετεωρική άνοδο του καλλιτέχνη, προτού κάνει μια παράκαμψη στο σκοτάδι». Συνδυάζοντας αρχειακό υλικό, πρόσφατες συνεντεύξεις, κινούμενα σχέδια και πλάνα ζωντανής συναυλίας, η ταινία υπόσχεται, επίσης, εμφανίσεις από τους Κιμ Καρντάσιαν, Ναόμι Κάμπελ, Μισέλ Λαμί, Ναόμι Κάμπελ Tyler, the Creator και A$AP Ferg.

Οι Κιμ Καρντάσιαν, Ναόμι Κάμπελ, Tyler, the Creator ήταν μόνο μερικές από τις υψηλού προφίλ προσωπικότητες που ζήτησαν σθεναρά την αποφυλάκιση του Rocky το 2019, όπως επίσης οι Kanye West, Nicki Minaj, Justin Bieber,  καθώς και - σε μια έντονη κίνηση δημοσιότητας - ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός ράπερ συνελήφθη, αρχικά, μαζί με δύο μέλη της προσωπικής του ασφάλειας μετά από βίαιη σύγκρουση με δύο άντρες, οι οποίοι φέρεται να τους ακολούθησαν και υποκίνησαν τη φιλονικία. Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησε βίντεο που φαίνεται να ενισχύει τους ισχυρισμούς του για αυτοάμυνα. Τελικά, ο ράπερ απελευθερώθηκε τον Αύγουστο του 2019, μετά την εκστρατεία #FreeRocky.

Εκτός από το ντοκιμαντέρ, ο μουσικός διατήρησε στενές σχέσεις με τη φυλακή, στην οποία κρατήθηκε, σχεδιάζοντας στολές για το Ίδρυμα  και ανακοινώνοντας σχέδια να δώσει συναυλία για τους πρώην συγκρατούμενούς του -τον Δεκέμβριο του 2019, αν και το αίτημά του, αργότερα, απορρίφθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς