Συζητείται το αίτημα του ΥΠΑΙΘ να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 13:48
UPD:13:50
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητείταιτο αίτημα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολό της η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη συζήτηση η ΑΔΕΔΥ διαβεβαίωσε το δικαστήριο για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα επεσήμανε πως τροποποιούν τις κινητοποιήσεις τους:

- Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από 13:00-17:00.

- Το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασία από τις 09:00 μέχρι τη ληξη της βάρδιας.

- Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν εχουν προκηρύξει απεργία, μόνο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα.

«Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεραστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της» επισήμανε στο δικαστήριο η ΑΔΕΔΥ.

Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αφού μεταξύ άλλων «δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων», ενώ η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγουμενο διαστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν μεσω πανελληνίων».

Το δικαστήριο διάκοψε για τις 2 το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή