Αλ. Χαρίτσης: Κατάργηση αντικοινωνικών νομοθετημάτων από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 13:04
UPD:13:08
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

«Για να μην πάει χαμένη για την χώρα μας η μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης,  πρέπει να αφορά την κοινωνική πλειοψηφία» δήλωσε σε συνέντευξή του, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «Αντικοινωνικά νομοθετήματα όπως αυτό για τα εργασιακά, θα καταργηθούν από μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στο «Κρήτη TV», ο κ. Χαρίτσης, τόνισε πως  «Δυστυχώς η κυβέρνηση προχώρησε σε μια πρόταση ερήμην της κοινωνίας» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια λίστα έργων που σε καμία περίπτωση δεν συνιστά στρατηγική για  την επόμενη μέρα της οικονομίας», «χωρίς κανέναν σχεδιασμό για την στήριξη της μικρής και της μεσαίας επιχείρησης» και «καμία περιφερειακή διάσταση, την στιγμή που βλέπουμε προγράμματα χωρών όπως η Γαλλία και η Ισπανία, να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της περιφέρειας».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι « αντιμετωπίζει την κρίση ως χρυσή ευκαιρία για να εφαρμόσει μια σκληρά αντικοινωνική ατζέντα» και να «επαναφέρει πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης με μείωση του κόστους της εργασίας και διάλυση του πλέγματος προστασίας της, που πριν μια δεκαετία όχι μόνο δεν έφεραν την ανάπτυξη αλλά κατέστρεψαν την οικονομία κα όξυναν τις ανισότητες». «Ειδικά για την νέα γενιά το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανάστρεψε τις αδικίες του παρελθόντος με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου, την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» αντιπαρέβαλλε ο Αλ. Χαρίτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι «κοινωνικά άδικα νομοθετήματα όπως αυτό για τα εργασιακά, που παράλληλα υπονομεύουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας μας, θα καταργηθούν  από μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ως «κομβικής σημασίας για την αναχαίτηση της πανδημίας», υπογραμμίζοντας ότι «οι παλινωδίες της κυβέρνησης και οι αντιφατικές δηλώσεις έχουν δυναμιτίσει την συναίνεση». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν  η πρώτη δύναμη πανευρωπαϊκά που ζήτησε να σπάσει η προστασία της πατέντας για να προχωρήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης. 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή