Β. Μακεδονία: Ολοκληρώθηκε η αποστολή της χώρας στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 14:38
UPD:14:42
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η αποστολή της Βόρειας Μακεδονίας στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και οι στρατιώτες της χώρας που υπηρετούσαν εκεί επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Περίπου 3.500 στρατιώτες της Βόρειας Μακεδονίας υπηρέτησαν συνολικά στο Αφγανιστάν από το 2002 μέχρι το 2021 στο πλαίσιο των αποστολών του ΝΑΤΟ "ISAF" και "Resolute Support", σε διαφορετικές θέσεις και με διαφορετικά καθήκοντα.

Η Βόρεια Μακεδονία απέσυρε τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν στη βάση της απόφασης όλων των κρατών-μελών της Συμμαχίας για τον τερματισμό της αποστολής "Resolute Support".

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμμετοχής της χώρας στις αποστολές αυτές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση σε στρατόπεδο των Σκοπίων. Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι και η υπουργός 'Αμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, μιλώντας στην εκδήλωση, εξήραν τη συμμετοχή και το ρόλο των στρατιωτών της χώρας στο Αφγανιστάν και τόνισαν ότι η Βόρεια Μακεδονία, με τη συμμετοχή της αυτή συνέβαλε στις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα στην ταραγμένη χώρα δίπλα στις μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Συνολικά, το διάστημα από το 2002 έως το 2021 στο Αφγανιστάν υπηρέτησαν στρατιωτικοί από 36 κράτη, μέλη και εταίρους του NATO.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή