Γερμανία: Πιθανή η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Συνεχίζει ωστόσο η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 12:29
UPD:12:30
REUTERS/ANDREAS GEBERT
A- A A+

Η Γερμανία αναμένει ότι η παραλλαγή Δέλτα του COVID-19 θα αντιπροσωπεύει έως και το 80% των λοιμώξεων αυτόν τον μήνα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να διευκολύνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Βρετανία όπου κυριαρχεί ήδη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας την Πέμπτη.

Ο Γενς Σπαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει την τρέχουσα απαίτηση καραντίνας 14 ημερών που επιβάλλει στους ταξιδιώτες από χώρες με υψηλά επίπεδα της παραλλαγής μόλις είναι βέβαιο ότι προστατεύονται τα εμβολιασμένα άτομα.

Νέες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου προστατεύονται επαρκώς από την παραλλαγή Delta, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι κανόνες θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν σύντομα, είπε ο κ. Σπαν, χωρίς να πει πότε μπορεί να συμβεί αυτό.

Επανέλαβε τη σημασία της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το 37% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει λάβει 2 δόσεις, ενώ το 55% είχε κάνει την πρώτη δόση.

Η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα κήρυξε την Πορτογαλία και τη Ρωσία ως «ζώνες παραλλαγής του ιού», που σημαίνει υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων, ακόμη και αν οι ταξιδιώτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ακυρώσεις κρατήσεων από τους Γερμανούς. Κατατάσσει επίσης τη Βρετανία ως τέτοια ζώνη.

Ο κ. Σπαν πρότεινε ότι τέτοιες χώρες θα μπορούσαν να μετατοπιστούν σε μια κατηγορία που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να σταματήσουν από την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες, εάν έχουν αρνητικό τεστ.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς όταν συναντήσει την Παρασκευή τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επιβάλει απαγόρευση ταξιδιού στην Πορτογαλία, αλλά να περιοριστεί στην προϋπόθεση του αρνητικού τεστ και της καραντίνας κάποιων ημερών ώστε να συμβαδίζει με την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των θερινών ταξιδιών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή