«Επιστροφή στο μέλλον», στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 08:01
A- A A+

Πώς έμοιαζαν στ’ αλήθεια οι δεινόσαυροι της Ανταρκτικής; Πώς επήλθε ο θάνατος των Δεινοσαύρων; Ποιοι είναι οι εντυπωσιακοί «Ταξιδευτές» του Ηλιακού Συστήματος; Ποιος είναι ο κόκκινος πλανήτης; Υπάρχει ζωή στο Σύμπαν;  Έχει ο άνθρωπος «μέλλον» στο Διάστημα; Ποιο είναι το Κέντρο του Κόσμου; Πώς σχετίζονται οι Διαστημικές καταιγίδες με το Βόρειο Σέλας;  Υπάρχουν παράξενοι κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα;

Πολλά τα ερωτήματα κι όλα αναζητούν απαντήσεις στις ισάριθμες πλανηταριακές προβολές του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, που αυτό τον Ιούλιο επανέρχεται δυναμικά και προτείνει σε μικρούς και μεγάλους να κάνουν μία ταχύτατη «Επιστροφή στο μέλλον» [λεωφ. Συγγρού 387,  Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11].

Άλλωστε, τρεις προβολές ειδικά για τα παιδιά, δύο προβολές αφιερωμένες στους λάτρεις των δεινοσαύρων και οκτώ προβολές γεμάτες Σύμπαν, δεν είναι λίγες για ένα εικονικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο… όπως ακριβώς το έχει ο καθένας φανταστεί.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα από τα μεγαλύτερα Πλανητάρια στον κόσμο, εντυπωσιάζει χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, οπτικοακουστικά συστήματα που ξεπερνούν τη φαντασία και δίνουν στο επιστημονικό περιεχόμενο των προβολών μία μοναδική «γεύση» από το μέλλον… και όχι μόνο!

Το Πλανητάριο είναι έτοιμο να υποδεχτεί ξανά το κοινό του,  τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στα προγράμματα. Υποχρεωτική είναι η  επίδειξη κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με την μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός εβδομήντα δύο ωρών (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής, είτε αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής.

Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με την μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ενώ διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη βεβαίωσης «COVID-19: Δήλωση αποτελέσματος self-test/Self test declaration»  ηλεκτρονικά καταχωρισμένης ή χειρόγραφής ή  πιστοποιητικού νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο (2) έως εννέα (9) μήνες μετά τη νόσηση, το οποίο εκδίδεται με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Υποχρεωτική είναι η τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο (2) θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση, καθώς και η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους Απαγορεύεται το διάλειμμα κατά την προβολή. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων  που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου προβολής: Για το  Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο: 139 άτομα. Κατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση. Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον και πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Ιδρύματος.

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς