Ρεκόρ 2,1 χιλ. ισορροπώντας σε ένα σχοινί, 600 μέτρα πάνω από μία κοιλάδα

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 13:14
A- A A+

Τέσσερις Γερμανοί πεζοπόροι έκαναν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με το να διασχίζουν μια κοιλάδα μήκους 2,1 χιλιομέτρων στο σουηδικό λαπωνικό έδαφος σε ένα σχοινί σε ύψος 600 μέτρων.

Τα βίντεο του Reuters έδειξαν ότι ένας άντρας ξυπόλυτος ταλαντεύεται πάνω στο σχοινί ακροβατώντας ανάμεσα σε δύο κορυφές βουνών σε μια χιονισμένη κοιλάδα.

MATHIAS ROHDIN

«Εστιάζω απλώς στο να είμαι πολύ αργός και να φτάσω στο τέλος», δήλωσε ο Κουίριν Χέρτεριτς, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πέρασε το σχοινί πριν ακολουθήσουν επιτυχώς οι συμπατριώτες του Λούκας Ιρμάρ, Ρούμπεν Λάνγκερ και Φρίντι Κούιν.

«Αυτό είναι δύσκολο γιατί είσαι πραγματικά εκτεθειμένος, σε ύψος 600 μέτρων, σε υψόμετρο 2.150 μέτρων και έχει αρκετό άνεμο εδώ μερικές φορές», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σιόστρομ Sjostrom, υπεύθυνος του εγχειρήματος.

Χρειάστηκαν δύο ημέρες ώστε η ομάδα να εγκαταστήσει το σχοινί στις δύο κορυφές του Αρκτικού Κύκλου, οι οποίες, αυτή την εποχή έχουν 24 ώρες ηλιοφάνεια.

«Αυτό το μέρος, το Λαπόρτεν, είναι για μένα ένα εμβληματικό μέρος και αποτελεί ένα πολύ όμορφο ορόσημο... Όταν άρχισα να κοιτάζω προς μεγαλύτερα project, είδα μια εικόνα του Λαπόρτεν... και μόλις το είδα, ήξερα ότι έπρεπε να περαστεί», πρόσθεσε ο Σιόστρομ.

naftemporikigr
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή