Άλλα 100.000 εμβόλια AstraZeneca από την Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 16:13
ΑΜΠΕ
A- A A+

Η Ελλάδα απέστειλε σήμερα προς τη Βόρεια Μακεδονία 100.000 εμβόλια AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Τα εμβόλια παρέλαβε στα Σκόπια, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Ρούσσου Κούνδουρου, ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε, ο οποίος σημείωσε πως η δωρεά αυτή γίνεται με προσωπική πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ. «Επαναβεβαιώνονται οι σχέσεις καλής γειτονίας και η υποστήριξη, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε περιόδους πανδημίας. Ευχαριστούμε πολύ τον ελληνικό λαό, την κυβέρνηση της ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα μας. Τα εμβόλια θα διανεμηθούν αμέσως στα κέντρα εμβολιασμού και προορίζονται για άτομα άνω των 60 ετών, σύμφωνα με τη στρατηγική εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός επιταχύνεται και από τη Δευτέρα όλοι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Φίλιπτσε.

Είναι η δεύτερη δωρεά εμβολίων της Ελλάδας προς τη Βόρεια Μακεδονία. Στις 15 Ιουνίου η Ελλάδα είχε αποστείλει 20.000 εμβόλια AstraZeneca.

Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία, η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια και την Τουρκία, η οποία απέστειλε στα Σκόπια 30.000 εμβόλια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή