Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στο μετρό του Λονδίνου

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 11:14
UPD:11:16
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική στο μετρό και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο μετά την επόμενη Δευτέρα, πρόκειται να ανακοινώσει η Transport for London , ενώ οι εθνικοί φορείς σιδηροδρόμων και λεωφορείων στην Αγγλία δήλωσαν ότι θα ζητούσαν μόνο οι επιβάτες να ακολουθήσουν τις κυβερνητικές οδηγίες.

Τα σωματεία και οι φορείς της βιομηχανίας λεωφορείων επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για «διφορούμενα μηνύματα» σχετικά με τις αλλαγές από τις 19 Ιουλίου, όταν η χρήση της μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, λέγοντας ότι η αλλαγή ρητορικής καθιστούσε αδύνατο τον προγραμματισμό από τους φορείς, θέτοντας σε κίνδυνο προσωπικό και τις υπηρεσίες.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν από τους επιβάτες να φορούν μάσκες και η υπηρεσία τρένων της Eurostar που διασχίζει τη Μάγχη δήλωσε τώρα ότι θα θέσει τη χρήση της μάσκας ως προϋπόθεση για το ταξίδι, από το check in στο σταθμό St Pancras του Λονδίνου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, είπε ότι θέλει να παραμείνουν οι μάσκες και ο επίτροπος της TfL, Άντι Μπάιφορντ, είναι έτοιμος να καταστήσει τη μάσκα υποχρεωτική στο μετρό, το λεωφορείο και τα τρένα.

Ο κ. Καν δήλωσε ότι η υποχρεωτική μάσκα προσώπου θα δώσει στους Λονδρέζους και τους επισκέπτες την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη και θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους στις μεταφορές.

«Έχω επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι η απλούστερη και ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν η κυβέρνηση να διατηρήσει την εθνική απαίτηση για την κάλυψη του προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν είμαι διατεθειμένος να θέσω σε κίνδυνο τους Λονδρέζους και την ανάκαμψη της πόλης μας. Γι 'αυτό, μετά από προσεκτική εξέταση, αποφάσισα να ζητήσω από την TfL να διατηρήσει την απαίτηση για τους επιβάτες να φορούν μάσκα σε όλες τις υπηρεσίες TfL όταν αλλάξουν οι εθνικοί κανονισμοί.», είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως οι Λονδρέζοι θα εφαρμόσουν αυτήν την απαίτηση χωρίς προβλήματα.

Ενώ τα συνδικάτα θέλουν να παραμείνουν οι μάσκες, υποστήριξαν ότι το προσωπικό δεν μπορεί να διασφαλίσει τη συμμόρφωση χωρίς αστυνομική παρέμβαση και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αναταραχής. Η πολιτική του Λονδίνου μπορεί να επιβληθεί μόνο με την άρνηση εισόδου ή παροχής υπηρεσιών παρά με πρόστιμα ή δίωξη μετά τις 19 Ιουλίου.

Άλλοι χειριστές τρένων θα ζητήσουν από τους επιβάτες να φορούν μάσκα μόνο σε ώρες αιχμής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αίρει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian και BBC

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή