Άγιος Νικόλαος: Κατάρτιση 342 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων από το Επ. Λασιθίου και την περιφέρεια Κρήτης

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 22:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 342 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Λασιθίου, με τη δράση για κατάρτιση και πιστοποίηση που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης με 500.000 ευρώ. 

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αντικείμενο του οποίου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και αυτοαπασχολούμενων, που έχουν έδρα ή παράρτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Όπως επισημαίνει η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας, όσοι εκπαιδευτούν, θα ενισχύσουν ουσιαστικά τη δυνατότητα απασχόλησής τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα. 

Η δράση περιλαμβάνει προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών έκαστο και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή