Βουλή- Παναγιωτόπουλος: Στο ΥΠΟΙΚ σχέδιο τροπολογίας για το μισθολογικό αξιωματικών ΕΜΘ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 14:43
UPD:14:52
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) στο μισθολογικό κλιμάκιο του ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνισή τους με τη βαθμολογική εξέλιξη του ν.4609/2019, προκειμένου για να συνυπογραφεί και από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. 

Την ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Φραγγίδης, Αχμέτ Ιλχάν, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με θέμα «Καταβολή των αναδρομικών στους αξιωματικούς προέλευσης ΕΜΘ».

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι το ΥΕΘΑ, έχει διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο τροπολογίας (έγγραφα υπό στοιχεία Φ.841/46/70393/Σ.19116/5-11-2019/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και Φ.841/67/80037/Σ.23911/27-11- 2020/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) που προβλέπει την ένταξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) στο μισθολογικό κλιμάκιο του ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνισή τους με τη βαθμολογική εξέλιξη του ν.4609/2019, προκειμένου για να συνυπογραφεί και από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών».

Ο υπουργός διευκρίνισε στη συνέχεια ότι «Η όλη διαδικασία αποτελεί αντικείμενο επαφής με το εν λόγω υπουργείο, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης, εναπόκειται στη βούλησή του». Πάντως το υπ. Οικονομικών γνωστοποίησε «πρόσφατα (σ.σ.: προς το ΥΠΕΘΑ) πως το ζήτημα αυτό τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», προσέθεσε ο υπουργός.

Επίσης, επανέλαβε ότι «η αρμοδιότητα για τη μισθολογική πολιτική ανήκει στο συνερωτώμενο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή