ΕΚΑΒ: Συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου ΕΕ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 15:26
UPD:15:29
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου

A- A A+

H συμμετοχή του ΕΚΑΒ, ως δημόσιου φορέα, στην εθνική προσπάθεια για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, συμφωνήθηκε σε συνάντηση του πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου με τη συνεργάτιδα του Συμβουλίου της Ευρώπης-συντονίστρια των δράσεων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

Το πλαίσιο της συνεργασίας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, δρομολογήθηκε και ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία της κ. Ράπτη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής, αλλά και εθνικής προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών, αλλά και των θεσμικών και πολιτειακών παραγόντων της χώρας μας.

Με βάση την ορισμένη, από το Τμήμα Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children's Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης, «Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2016-2021» και της κατεύθυνσης δράσεων «Μια ζωή χωρίς βία για όλα τα παιδιά», θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ειδικές δράσεις με επίκεντρο την πραγματοποίηση διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων, τόσο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ όσο και για τα παιδιά τους.

Οι διαδικτυακές ενημερώσεις θα απευθύνονται στο προσωπικό σε όλα τα Παραρτήματα και τους Τομείς τους ΕΚΑΒ ανά την επικράτεια. Παράλληλα, στον ιστότοπο του ΕΚΑΒ (www.ekab.gr) θα αναρτηθεί πλήρες ενημερωτικό υλικό του Τμήματος Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children's Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, ενώ τα ασθενοφόρα οχήματα θα φέρουν εξωτερικά, ανάλογο επικοινωνιακό υλικό (αφίσα) για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή