Από 16 Αυγούστου η αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους εργαζόμενους νοσοκομείων-μονάδων φροντίδας

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 14:10
UPD:14:10
A- A A+

Από 16 Αυγούστου θα ισχύσει το μέτρο της επ’ αόριστον αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων, όπως γνωστοποιησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνσε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων. 

«Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ 

«Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας ‘Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν’. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) ‘καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα’ τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο», υπογράμμισε ο υπουργός. 

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση επιλέγει κάποιους τομείς προτεραιότητας που είναι οι πιο ευαίσθητοι. «Θα δούμε πως θα προχωρήσει και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα πράγματα», είπε. 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή