Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά ο καθαρισμός ρεμάτων στην Ανατολική Αττική

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 14:40
UPD:14:40
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Τη σύμβαση ανάθεσης σε τεχνική εταιρεία του έργου καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ, υπέγραψε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Τα έργα καθαρισμού θα ξεκινήσουν άμεσα, κατά απόλυτη προτεραιότητα και με αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί, με δεδομένο και το έκτακτο των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Με στόχο την παρακολούθηση των ρεμάτων, κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, έχει συσταθεί το Παρατηρητήριο Καθαρισμού των Ρεμάτων. Ειδικότερα, μέσω του Παρατηρητηρίου ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων και η κατάσταση των ρεμάτων, καθώς συγκεντρώνονται συγκριτικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό της εικόνας που έχουν τα ρέματα πριν, αλλά και μετά τις παρεμβάσεις.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως «επενδύοντας στην πρόληψη, θωρακίζουμε την επόμενη μέρα της Αττικής χωρίς χρονοτριβές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών, από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα αφήσουμε ούτε την Αττική, ούτε τους πολίτες ανοχύρωτους. Σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, τους δήμους και την αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα κινηθούμε άμεσα, προκειμένου οι πρώτες βροχές, να μας βρουν απόλυτα έτοιμους.

Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που πλέον βιώνουμε πολύ συχνά δεν μας αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας, καθημερινά εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στους καθαρισμούς των ρεμάτων, κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, ιδιαίτερα μετά τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή