Προκηρύχθηκε ο νέος διαγωνισμός για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 15:41
UPD:15:48
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Προκηρύχθηκε, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο 28ος εισαγωγικός διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, από 25 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, με προσδιορισμένη την ημερομηνία έναρξής του το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει ένα νέο, πιο απαιτητικό πλαίσιο αξιολόγησης των υποψήφιων σπουδαστών-στριών της ΕΣΔΔΑ, που αφορά στο β΄ στάδιό του. Προηγήθηκε σχετική νομοθετική πρόταση η οποία διαμορφώθηκε υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε στενή συνεργασία με εμπειρογνώμονες της γαλλικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d' Administration-ΕNA).

Στόχος του κ. Βορίδη, όπως σημειώνει ο ίδιος, είναι «η αναβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ώστε τα στελέχη που θα αποφοιτήσουν να έχουν τα εκπαιδευτικά εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες και απαιτητικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο πεδίο της Δημόσιας Διοίκησης».

Ο υπουργός, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΚΔΔΑ, έχει δρομολογήσει την προετοιμασία για τον μεθεπόμενο διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2022.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή