Οκτώ Ουκρανοί έσυραν το βαρύτερο αεροπλάνο του κόσμου

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 11:15
REUTERS/GLEB GARANICH
A- A A+

Οκτώ Ουκρανοί δυνατοί αθλητές κατάφεραν να σύρουν πάνω από τέσσερα μέτρα το μεγαλύτερο και βαρύτερο φορτηγό αεροσκάφος στον κόσμο, το «Mriya» Antonov-225, που ζυγίζει 285 τόνους.

Τραβώντας το αεροπλάνο σε δύο ομάδες των τεσσάρων, οι άνδρες μετακίνησαν το αεροπλάνο 4,3 μέτρα κατά μήκος της ασφάλτου, μέσα σε 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα.

REUTERS/GLEB GARANICH

Ο άθλος έθεσε ένα εθνικό ρεκόρ με τα λιγότερα άτομα που τράβηξαν το αεροπλάνο, ξεπερνώντας εκείνο του 2013 με 10 άντρες.

Ένας εκπρόσωπος του εθνικού βιβλίου ρεκόρ της Ουκρανίας δήλωσε ότι θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Το αεροπλάνο Mriya είναι το μοναδικό στο είδος του που χρησιμοποιείται και μπορεί να μεταφέρει έως και 250 τόνους και να ταξιδέψει έως και 4.000 χιλιόμετρα.

REUTERS/GLEB GARANICH

Το Mriya, που χτίστηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1988, αναπτύχθηκε για τη μεταφορά του σοβιετικού διαστημικού λεωφορείου Buran ή για κάποιο άλλο πραγματικά βαρύ φορτίου. Το πρόγραμμα Buran έκλεισε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το αεροπλάνο αφέθηκε στο έδαφος της ανεξάρτητης Ουκρανίας.

naftemporikigr με πληροφορίες 7news
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή