ΕΚΠΟΙΖΩ: Αλλαγή της ενεργειακής ετικέτας στους λαμπτήρες από 1/9

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 13:12
UPD:13:14
A- A A+

Μία ακόμη αλλαγή ενεργειακής ετικέτας για τους λαμπτήρες, που ακολουθούν τα βήματα άλλων ηλεκτρικών συσκευών, ξεκινάει να εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει: «Όπως ήδη γνωρίζετε τα ψυγεία, τα πλυντήρια πιάτων, τα πλυντήρια ρούχων, τα πλυντήρια-στεγνωτήρια και τηλεοράσεις ήδη έχουν την νέα ενεργειακή ετικέτα από την 1η Μαρτίου του 2021. Και ξέρετε, ότι με την αναθεωρημένη ετικέτα οι καταναλωτές, θα μπορούν να λάβουν σαφέστερες και πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο ενεργειακά αποδοτικοί είναι οι λαμπτήρες.

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές της;

Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι οι κατηγορίες Α+, Α++ κλπ της ενεργειακής κλίμακας, δεν θα υπάρχουν πλέον στην ετικέτα και θα επανέλθει η κλίμακα στην απλή μορφή της από «A-G». Επιπλέον, στο κάτω μέρος της ετικέτας θα υπάρχει και ο κωδικός QR, όπου οι καταναλωτές σαρώνοντας τον με το κινητό τους τηλέφωνο, θα μπορούν να δουν επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες για το προϊόν, μέσω της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων (EPREL)».

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ, σχετικά με το πρόγραμμα BELT.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή