Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 13:21
UPD:13:37
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Αρκετά νέα πρόσωπα θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις αλλαγές που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Και αρκετοί θα μείνουν εκτός. 

Από το κυβερνητικό σχήμα απουσιάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Χάρης Θεοχάρης. 

Εκτός τέθηκαν επίσης ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής (τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς), ο Γιώργος Ζαββός (καταργήθηκε η θέση του υπουργείου Οικονομικών η οποία είναι αρμόδια για το χρηματοπιστωτικό σύστημα), ο Κώστας Βλάσης (τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρεάς Κατσανιώτης), ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (τη θέση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος) και η  Φωτεινή Αραμπατζή (τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου).

Αναλυτικότερα, σε επίπεδο υπουργών, οι αλλαγές ήταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επιστρέφει στην κυβέρνηση και αντικαθιστά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο υπουργείο Υγείας όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης και στο υπουργείο Τουρισμού, όπου ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αντικαθιστά τον Χάρη Θεοχάρη.

Στο υπουργείο Υγείας εισέρχεται και η Μίνα Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Παράλλγλα δημιουργείται υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με υπουργό τον Ευάγγελο Αποστολάκη, (τις αρμοδιότητες μέχρι σήμερα το πρωί είχε, ως υφυπουργός ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς) στο οποίο εντάσσεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αλλαγές έγιναν και σε επίπεδο υφυπουργών, με κάποιους να αλλάζουν υπουργείο (όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς που από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γίνεται υφυπουργός Άμυνας) και κάποιους να αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα.

Τέλος, αξιοποιούνται πρόσωπα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αναγνώρισης, όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Μίνα Γκάγκα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή