Γεωργιάδης για Αποστολάκη: Το έβαλε στα πόδια με την πρώτη στρακαστρούκα ο ναύαρχος

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 10:27
UPD:12:54
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Καυστικά σχολίασε σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, την άρνηση υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, μετά την ανακοίνωση του ονόματος του για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στα πλαίσια του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά».  

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων», είπε, τονίζοντας ότι «Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά».

Δήλωσε μάλιστα ότι « Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης....αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση. Δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός».

Πυρά εξαπέλυσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «Του (κ. Αποστολάκη) είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα», συμπληρώνοντας ότι «Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του». 

Κατά την άποψη του κ. Γεωργιάδη «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών». 

Εξήγησε δε ότι ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου. Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «Η απόφαση μας να φτιάξουμε μια δομή που να μας βοηθάει στις κρίσεις δεν αλλάζει επειδή το έβαλε στα ποδιά ο ναύαρχος». 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή