Σε αναστολή εργασίας χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 07:58
UPD:08:12
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Τέλος χρόνου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς καθώς έληξε η διορία που τους είχε θέσει η κυβέρνηση να εμβολιαστούν στο πλαίσιο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Έτσι από χθες από χθες, 1η Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η διαδικασία των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα υγειονομικών να ανασταλεί η απόφαση που επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.  

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων - ΠΟΕΔΗΝ απαντά με κινητοποιήσεις και αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, σήμερα προκηρύσσει στάση εργασίας 10.00 - 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ., για την Αττική στο υπουργείο Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και για την περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

Επιπλέον, έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η συζήτηση της οποίας έχει προσδιοριστεί για τις 8 Οκτωβρίου. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για δυσαναπλήρωτα κενά στα νοσοκομεία που δημιουργούνται από τις αναστολές και θα φέρουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία.

Η κυβέρνηση από την άλλη τόσο δια στόματος του νέου υπουργός Υγείας Θάνου Πλεύρη όσο και δια στόματος του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τους μη εμβολιασμένους στις δομές Υγείας.

«Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο Νόμος εφαρμόζεται και εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα»,δήλωσε ο κ. Πλεύρης χθες προσερχόμενος στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι χθες είχαν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονταν στη διαδικασία επίδοσης 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία. .Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πρέπει να καλυφθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα περίπου 10.000 κενές θέσεις στο σύστημα υγείας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή