Αύξηση κρουσμάτων στη Βικτόρια καθώς η Αυστραλία ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 09:07
A- A A+

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία κατέγραψε  324 νέα τοπικά κρούσματα Covid-19 την Πέμπτη. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνει η Βικτόρια από την αρχή της έξαρσης τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα οι πολιτείες της Αυστραλίας προετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τις περιφερειακές περιοχές τους.

Επίσης, η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 1.405 νέα κρούσματα, μειωμένα ελαφρώς από 1.480 την προηγούμενη ημέρα. Η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, το επόμενο μεγαλύτερο hotspot της χώρας, ανέφερε 15 κρούσματα, από 20 την Τετάρτη.

Η Βικτόρια θα αρχίσει να ανοίγει ξανά περιοχές έξω από τη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της πολιτείας και το Greater Shepparton τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, επιτρέποντας στις περισσότερες επιχειρήσεις και χώρους να λειτουργήσουν, καταργώντας παράλληλα τους περιορισμούς στις περιφερειακές μετακινήσεις. Οι περιορισμοί εντός της Μελβούρνης θα παραμείνουν σε ισχύ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Τζον Μπαριλάρο ,δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των περιφερειών της πολιτείας θα βγουν από το lockdown με χαλαρούς περιορισμούς την Πέμπτη. Η Νέα Νότια Ουαλία αποκάλυψε επίσης έναν «χάρτη πορείας προς την ελευθερία» για ολόκληρη την πολιτεία.

Σύμφωνα με τον χάρτη πορείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι θα απολαύσουν νέες ελευθερίες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή