Ο Τατάρ θέλει την Κύπρο τουρκική!

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 12:57
UPD:13:00
A- A A+

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο, δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, ήταν όμως οι πρόγονοί μας που κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια. Η Κύπρος είναι εντελώς δική μας», και πρέπει «να μεταβιβαστεί» στο Οθωμανικό Κράτος ή στον διάδοχο του, την Τουρκική Δημοκρατία, αναφώνησε ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, κατά τη διάρκεια ομιλίας σε συμπόσιο στη Σμύρνη με θέμα «H Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. το Αιγαίο) και τα προβλήματα των σχέσεων γειτονίας με την Ελλάδα».

Είπε κι άλλα, αναμενόμενα, για την μόνη αποδεκτή λύση στο Κυπριακό, την οποία επαναλαμβάνει σε συγχορδία με την Αγκυρα, για τη λύση των δύο κρατών, καθώς «υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο» και για την ειρήνη στο νησί, που οφείλεται στην παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Τατάρ ξεπέρασε εαυτόν, αλλά αυτό δεν αιφνιδίασε. Ο Τατάρ κάνει τη δουλειά του, τουρκικές δουλειές παλιογκουφουλιές. Εχει ενδιαφέρον, όμως, η επιλογή του ρήματος. «Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο». Όταν ο κόσμος σου ορίζεται από κατοχές και ιδιοκτησίες, λες και οι χώρες είναι οικόπεδα ή αμπελοχώραφα, η γλώσσα δεν κάνει ανταρσίες.

Κ.Τ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή