3,6 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο κόμικ του Spider-Man

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 10:53
A- A A+

Όχι μόνο στην οθόνη ή στο χαρτί αλλά και στις δημοπρασίες,  ο διάσημος και κοσμαγάπητος Spider-Man, με κάθε του εμφάνιση, κατακτά νέα ύψη.

Ένα αντίγραφο της πρώτης εμφάνισης κόμικ του ήρωα της Marvel πωλήθηκε στις Heritage Auctions για 3,6 εκατομμύρια δολάρια. Το κόμικ - Amazing Fantasy No. 15 του 1962, πωλήθηκε σε δώδεκα μόλις λεπτά και ήταν σε σχεδόν τέλεια κατάσταση.

Με αυτήν την πώληση, ο Spider-Man ξεπέρασε τον Superman σε μια κούρσα που δεν έχει τέλος στις αίθουσες των δημοπρασιών και η τελευταία τιμή που αγγίζει τα τέσσερα εκατομμύρια πιστεύεται ότι είναι η υψηλότερη για ένα κόμικ.

Νωρίτερα φέτος, ένα αντίγραφο του Action Comics No. 1 του 1938 πωλήθηκε ιδιωτικά για 3,25 εκατομμύρια δολάρια. Το Amazing Fantasy No. 15, που έγραψε ο Σταν Λι και  σχεδίασε ο Στιβ Ντίτκο, παρουσίασε στον κόσμο τον Πίτερ Πάρκερ και το alter ego του που ανεβαίνει σαν αράχνη στους τοίχους, σε μια ιστορία δέκα σελίδων. Σε αυτό, ο Πίτερ εξελίσσεται σε ένα ανιδιοτελές ον, όταν μια προσωπική τραγωδία τον διδάσκει ότι δίπλα στη μεγάλη δύναμη πρέπει να υπάρχει και η μεγάλη ευθύνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή