Φιλ Κόλινς: Απόσυρση από την ενεργό δράση

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 19:03
A- A A+

Ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής, ντράμερ και ηθοποιός Φιλ Κόλινς μόλις και μετά βίας μπορεί να κρατήσει ένα στικ της ντραμς, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του που τον ανάγκασε, επίσης, να είναι καθιστός ενώ τραγουδούσε κατά τη διάρκεια συναυλιών ενώπιον του κοινού.

Ο 70χρονος καλλιτέχνης δήλωσε στο BBC, σε συνέντευξή του, ότι ήταν απογοητευμένος από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη του -το 2009 και, ξανά, το 2015- που επηρέασε τα νεύρα και πάσχει, επίσης, από διαβήτη.

Στο πλαίσιο  συνέντευξης και ενός βίντεο που κυκλοφόρησε για την προώθηση της περιοδείας των Genesis -του βρετανικού progressive rock συγκροτήματος της δεκαετίας του 1970, ο Κόλινς είπε ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί σωματικά στις προκλήσεις και είναι απογοητευμένος γιατί του αρέσει να έχει υψηλή επίδοση όταν παίζει.

«Δεν μπορώ να κρατήσω μια μπαγκέτα με αυτό το χέρι, οπότε υπάρχουν ορισμένα φυσικά ζητήματα που με παρεμποδίζουν», είπε ο Κόλινς. Όσα είπε προκάλεσαν ανησυχίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν υπήρξε άλλη επίσημη δήλωση.

Ο -οκτώ φορές- νικητής των Grammy είπε ότι ο γιος του, Νικ, θα έπαιζε ντραμς στην περιοδεία αυτό το φθινόπωρο, την πρώτη από τους Genesis στη Βόρεια Αμερική μέσα σε 14 χρόνια.

/

Ο Κόλινς, ο οποίος είχε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα τη δεκαετία του 1980 και του 1990 με επιτυχίες όπως «In The Air Tonight», «Sussudio» και «One More Night», ανακοίνωσε τη απόσυρσή του το 2011, αλλά έχει επιστρέψει στη σκηνή από το 2017, για τη σειρά συναυλιών με τίτλο «Not Dead Yet». Στη συνέντευξή του στο BBC, περιέγραψε την επερχόμενη περιοδεία των Genesis ως αυτή που θα ολοκληρώσει την πορεία τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή